Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, molim za pomoc ako je moguce.
Imam u gornjoj vilici most iz jednog dela sa keramickim krunicama.. Krunice nisu vise idealne ( godina, ne tako stare) tako da mi se stvaraju dzepovi koji smrde. I pored najbolje higijene sa moje strane i ciscenje dzepova pojedina mesta jako smrde. To me izludjuje. Koristim i jako dobre prirodne vodice za ispiranje, najbolje paste ali nista ne pomaze. Za jedan dzep su mi rekli da taj zub ima 3 korena, broj 27 i da tu zapada hrana i da nikako ne mogu to mesto da cistim. Pa ne mogu da verujem da bas nista ne pomaze. Imate li Vi neko carobno sredstvo za preporuku. Ranije sam koristila i antibiotik za to ali posle kratkog vremena opet isto.
Veoma zahvalna unapred na kratkom odgovoru.

Radoslava-Rada Bursac - 19. 02. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Radoslava-Rada Bursac,

u Vašem slučaju potrebno je sprovesti parodontološku terapiju, s obzirom na postojanje parodontopatije (oboljenja potpornog aparata zuba - upala desni, parodontalni džepovi...). Više o tome možete pročitati ovde.

Svim pacijentima, a posebno onima sa protetskim radovima (mostovi), pored besprekorne oralne higijene, toplo preporučujemo upotrebu dentalnog tuša (waterpick) koji možete pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama.

Savetujemo da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite specijalistu parodontologije, koji će na osnovu kliničkog pregleda i analize Rtg snimka odrediti adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata