Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Na gornjoj četvorci imam relativnu bol(žig) prilikom pranja zuba ili zagriza neceg tvrdjeg ili zilavijeg,najcesce je to prilikom zvakanje zvakace gume i pranja zuba cetkicom (kada zube perem bočno)
Bol se osjeti prilikom prvog zagriza poslije ne ili rijetko u manjoj količini.Da napomenem nemam apsolutno nikakvu bol ili pulsiranje ni na toplo ni na hladno,niti imam bol zuba u obicnim slucajevima kada ne radim ovo gore sto sam naveo.
Posjetio sam stomatologa,sa navedenog zuba je skinuo plombu,gdje je konstatovano da postoji karijes,kojeg je ocistio i ponovo zatvorio zub.Rečeno mi je da u koliko od 10-15 dana ta "bol" ne prestane da ce se morati cistiti korijen i pokusati spasiti zub.
Vaše mišljenje kolike su sanse za spasavanje zuba da se ne mora vaditi (ipak se radi o gornjoj cetvorci) i dali je uopste riječ o ovome sto je moj stomatolog konstatovao ?

Hvala Lijepo

Ibro - 21. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Ibro,

bol na zagrižaj može biti posledica prisustva i zapaljenja parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba ali i oboljenja zubne pulpe ("živca") kada je potrebno kanalno lečenje.

Potrebno je kliničkim pregledom, određenim dijagnostičkim kliničkim testovima i analizom Rtg snimka utvrditi o čemu je reč.

Nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda ne može se tvrditi ništa preciznije. Velika je verovatnoća da se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati.

Savetujemo Vam da se o svemu konsultujete sa Vašim stomatologom koji je najbolje upućen u tok terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata