Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani! Na gornjoj levoj vilici mi fale 6-ca i 4-ka koja je jucer izvadjena. 5-ca je imala ogromni karijes i prilikom vadjenja 4-ke, zubar mi je polomio tu 5-cu napola (vidljiva pulpa) i nisam sigurna moze li se sacuvati. Trenutno sam u inostranstvu i ne mogu da lecim taj zub iducih mesec dana dok ne dodjem u Srbiju. U slucaju da se ta 5-ca ne moze nikako sanirati, vec da se mora vaditi, da li bi bilo moguce napraviti zubni most koji bi isao od 3-ke do 7-ce , bez 4,5 i 6 (na straznjoj strani te celjusti imam 7-cu i 8-cu). Unapred hvala na odgovoru!

Anita - 03. 04. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Anita,

jedini razlog za vadjenje puknutog zuba je ako je pukao ispod nivoa desni, u kosti. Ako je linija pucanja iznad nivoa desni, neka izvade živac iz tog zuba i napune kanal. Taj zub u mnogome utiče na kvalitet i dugovečnost protetske nadoknade koja bi išla od trojke do sedmice.

Sačuvajte ga. 





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata