Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Na gornjoj petici imala sam godinama veliku amalgamsku plombu, još iz osnovne škole. Letos je ta plomba zamenjena kompozitnom, zbog estetike i zubnog džepa koji je nastao između tog i susednog zuba. Nakon postavljanja plombe zub je boleo na zagriz 9 meseci, sve manje ali je boleo. Imala sam osećaj kao da je mekan, da će pući. Danas mi je stomatolog opet otvorio taj zub i stavio lek za umrtvljivanje živca, nakon čega će ga, kaže opet ispuniti belom plombom. Zub nema celu zadnju stranu, ka šestici, dakle veliki deo tog zuba biće plomba. Zabrinuta sam zbog mogućnosti da mi zub tako pukne. Zanima me da li mislite da bi bilo pametnije da insistiram na stavljanju metalne navlake na taj zub? Imam 23 godine. Hvala unapred, Aleksandra.

Aleksandra - 12. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Aleksandra,

adekvatnom pripremom zuba i adekvatnim postavljanjem zubnog ispuna, uz ojačanje zuba ugradnjom fiberglas kočića (prema proceni stomatologa) moguće je izbeći frakturu zuba.

Nažalost bez kliničkog pregleda, na ovaj način se ne može tvrditi ništa preciznije niti pričati o adekvatnom planu terapije. Savetujemo da se u vezi svih nedoumica konsultujete sa Vašim stomatologom.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata