Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, na gornjoj šestici mi je stavljen lek koji treba da stoji 4 nedelje, prve dve nedelje sve je bilo ok ali posle toga je počeo čudan bol koji se širi samo tom stranom i širi na obe vilice, pri tom ne reaguje na zagzižaj samo na hladno. Doktor kaže da su se desni malo povukle i verovatno reaguju, zanima me mišljenje. Hvala unapred

Tatjana Nikolić - 04. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Tatjana Nikolić,

Ukoliko imate privremenu plombu, osetljivost na hladno može biti uzrokovana nepotpunim rubnim zaptivanjem privremenog ispuna te nestaje nakon postavljanja definitivne plombe.

Uzrok osetljivosti zuba na hladno koji se javlja isključivo na nadražaj (nikad spontano) može biti i ogoljenost dentina prouzrokovan karijesom, nekarioznom lezijom, neadekvatnim ispunom, parodontalnim džepom.

Pojava produženog bola nakon prestanka termičkog nadražaja ili spontanog bola ukazuje na oboljenje zubne pulpe ("živca") i tada je indikovana kanalna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata