Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,

Na jedinici sam primetila hrapavu povrsinu. Osecam bol ali nije toliko jak. Odrzavam higijenu zuba. Priznajem da ih mozda ne perem pravilno i koristim tvrdu cetkicu? Da li je to problem ili je nesto drugo prouzrokovalo tu hrapavu povrsinu?

IWPUIS - 16. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana IWPUIS,

na osnovu gore navedenih informacija pretpostavljamo da je došlo do ogoljenosti dentina i da se zbog toga javljaju bolne senzacije. Postoji mogućnost da je ogoljenost dentina nastala kao posledica nekariozne lezije (erozije, abrazije, atricije, bruksizma), karijesa, parodontopatije i slično. Na samom kraju, moguće je da je došlo do oboljenja zubne pulpe (živca) i tada je potrebno lečenje kanala korena zuba

Savetujemo Vam da se obratite stomatologu kako bi se utvrdilo šta je uzrok defekta ("hrapavosti") i bola, a potom zub adekvatno sanirao. Pored toga savetujemo i upotrebu mekših četkica za zube i korigovanje same tehnike održavanja oralne higijene jer to često može dovesti do formiranja nekarioznih lezija i opisanih tegoba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata