Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani , nadam se da cete mi odgovoriti .... jako sam preplasen , citajuci razne informacije ovde podigao mi se pritisak .... Imam gnojnu kesicu na donjoj levoj sestici .... isao kod zubara rekao da je zub za vadjenje , ali tek posto otok spadne .... i prepisao mi da pijem sinacilin 500mg . naisao sam na razne nacine ispiranja usta , u pitanju je mislim mlaka slana voda kako bi gnojna kesica pukla .... ne smem da je koristim iskreno plasim se gde ce otici taj gnoj ako pukne unutra .... hoce li boleti vadjenje zuba s obzirom na to da je polomljen ???

Ja iskreno ne bih ni isao kod zubara , ali sam procitao da se gnoj moze prosiriti i nastupa smrt ... i zbog toga sam najvise preplasen .... UNAPRED HVALA

Nemanja Stojkovic - 10. 05. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Nemanja,

ukoliko se ustanovi da se zub ne može kanalnom terapijom sanirati, ne preostaje drugo no vađenje zuba.

Terapija u slučaju pojave gnojnih "kesica" jeste omogućavanje drenaže zapaljenskog sadržaja u spoljšnju sredinu. To se postiže kroz zub uzročnik ili ukoliko to nije moguće, kroz sluzokožu u predelu otoka. Antibiotici se u tom slučaju prepisuju kao pomoćna sredstva da bi se organizam izborio sa infekcijom.

Ispiranjem usta slanom vodom se ne može postici da otok spadne ili "kesica" pukne.

Ukoliko se ne interveniše, postoji mogućnost daljeg širenja infekcije u susedne prostore glave i vrata kao i udaljene organe. Više informacija možete pročitati ovde.

Vađenje zuba je bezbolna intervencija uz prethodno davanje lokalne anestezije.

Savetujemo da uradite Rtg snimak tug zuba i što pre posetite specijalistu oralne hirurgije.

Do posete oralnom hirurgu, potrebno je da više puta u toku dana na otečeno mesto spolja postavljate hladne obloge (ne led!), izbegavte konzumiranja vruće hrane i napitaka kao i da spavate na toj strani lica.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27609 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27609
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata