Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Naime, prije 20tak dana uradila sam most na gornjoj vilici, desta strana. Most je cetveroclani, bruseni su mi trica i petica, kako bi se nadomjestili izgubljeni zubi cetvorka i sestica. Na zagriz osjetim bol u brusenoj petici, nikad do sada nisam imala nikakve probleme sa tim zubom vec od kako je izbrusen i postavljen most osjetim taj bol na zagriz tvrde hrane. Zanime me da li ce to proci vremenom jer je svjeze uradjeno? Koji je vas savjet. Hvala unaprijed

Dzeni - 24. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Dzeni,

bol na zagrižaj može biti posledica neadekvatno formiranog zagrižaja, kada je moguće minimalnom korekcijom u ustima uskladiti zagrižaj, nakon čega bi bol trebao postepeno da se smanjuje do potpunog prestanka.

Bol na zagrižaj može biti i posledica prisustva i zapaljenja parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, ali i oboljenja zubne pulpe ("živca").

O čemu je tačno reč nažalost ovim putem se ne može tvrditi, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka.

Savetujemo Vam da se o svemu konsultujete sa Vašim stomatologom.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata