Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,

Nakon skidanja fiksnog aparata na gornjoj vilici, primijetio sam da se jedinica blago klima. Posjetio sam svog ortodonta koji mi je rekao da je to normalno jer su zubi presli dug put, te da ce se nosenjem folije ucvrstiti.
Interesuje me da li je to normalno, i koje bih dalje korake trebao preduzeti kako bih bio siguran da je sa zubom sve u redu?

Srdacan pozdrav!

Sava - 25. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Sava,

stalni zubi su elastičnim vlaknima pričvršćeni za viličnu kost, te je moguće primetiti fiziološko pomeranje zuba koje je minimalno.

U slučaju oštećenja potpornog aparata zuba koje može biti uzrokovano parodontopatijom, postojanjem patološkog procesa u kosti ili mehaničkom povredom dolazi do patološkog rasklaćivanja zuba koje je većeg obima od fiziološkog.

S obzirom na to da je reč o završetku ortodontske terapije, verujemo da nemate razloga za zabrinutost, ali svakako savetujemo redovne kontrole od strane ortodonta koji je upućen u stanje zuba i tok ortodontske terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata