Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Nakon što mi je na jednom mjestu glave opala kosa u obliku pečata ( alopetia areata ) uradila sam ortopan snimak svih zuba. Ustanovljeno je da nema avitalnih zuba ali da postoji jedan zaostali korijen zuba. Dilema je sljedeća: korijen je srastao sa kosti ( eboniziran ), na tom mjestu stoji 20 godina bez ikakvih simptoma upale, niti rtg snimak pokazuje zatamnjenja u području korijena.Pojedini stomatolozi smatraju da korijen mora van, dok specijalista ORL hirurgije ne smatra da je korijen uzročnik alopetiae. Molim Vas za mišljenje,kolika je vjerovatnoća da oko ovog korijena nakon 20 godina mirovanja sada ima "nekog života" u smislu bakterijske infekcije.

Veoma zahvaljujem na odgovoru.

Srdačan pozdrav.

Meli - 09. 04. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Meli,

zaostali korenovi predstavljaju žarištima (fokusima) koja mogu biti potencijalni uzrok oboljenja udaljenih organa ili sistema. Iz tog razloga, smatramo da je potrebno sve zaostale korenove izvaditi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata