Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani- Nasa cerkica je pre dve godine pala i pri tom ispao joj je ceo zub.To je jedinica gornja,ali kazem ceo posto je pored zuba izaslo i nesto sto bih nazvala korenom.Vodili smo je na pregled,dobila terapiju,ali ona sada ima 6god promenila je sve jedinice i jednu dvojku a taj zub ne raste.Molim Vas kazite nam da li ce joj izrasti taj zub ,da li kasni ili je sa mlecnim izgubljen i stalni, zahvalni roditelji .

Markovic Jelisaveta - 27. 09. 2020.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Jelisaveta,

neopghodno je da se napravi OPT snimak i sa tim snimkom da se uradi pregled kod ortodonta.

Pri takvim traumama, može doći do oštećenja klice stalnog zuba, pa da on izgubi impuls rasta, promeni pravac nicanja ili bude potisnut gore , pa samo kasni.

U svakom slučaju, na vreme reagujete i uz stručnu pomoć, sve bi moralo da se lepo završi.





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata