Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
nedavno mi je ispala plomba iz sestice i veliki deo zuba se odvalio. Nakon snimanja korena i potvrde da je zdrav, stomatolog mi je ugradio fiberglass kocic i popunio prazninu masom za koju mi je receno da nije obicna plomba, jer bi ona mogla naneti jos vecu stetu zubu. Ali mene zub bas boli vec dva dana i na najmanji dodir! Da li je to normalna reakcija na pocetku, i ako nije sta se dalje moze uciniti? Jos da dodam da me zub nikada nije boleo, ni pod lekom koji sam nosila 24 h pre intervencije. Hvala unapred!

mina jankovic - 01. 03. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Mina,

nakon ugradnje fiberglass kočića i rekonstrukcije zuba ispunom (plombom) ne bi trebala da postoji bilo kakva bolna osetljivost.

Uslov za ugradnju fiberglass kočića predstavlja korektno urađena endodontska terapija zuba (lečenje kanala korenova) bez prisustva patološkog procesa u kosti što se proverava Rtg snimkom.

Ukoliko imate bolove savetujemo da uradite kontrolni Rtg snimak zuba i odete kod Vašeg stomatologa kako bi se kliničkim pregledom i analizom snimka utvrdilo o čemu je reč i indikovala odgovarajuća terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata