Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Nedavno su mi rađene šestica i sedmica na gornjoj vilici. Urađena je endodontska terapija, odnosno skidanje stare plombe, vađenje živca, probijanje i punjenje kanala, i na kraju zatvaranje zuba novom plombom. Nakon što su zatvoreni novom plombom, ja nisam osetio da bole u svakodnevnici, već bole kada ih dodirnem i kada zagrizem i jedem na toj strani gde su. Mišljenje zubara je da, možda, mom organizmu treba vremena da prihvati to punjenje. Takođe, da ukoliko nastave da bole na taj način, moraće punjenje da se izvadi. U svakom slučaju, zubi i dalje bole na taj način. Da li mislite da nisu kanali dobro napunjeni? Da li postoji neki drugi problem, možda?

Unapred zahvalan!

Filip - 01. 03. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Filip,

ukoliko je kanalno lečenje adekvatno (što se potvrđuje analizom Rtg snimka navedenih zuba), nekoliko dana nakon lečenja zub može biti osetljiv na zagrižaj, dodir, kuckanje i slično, što je uobičajeno, i nastaje kao posledica iritacije tkiva oko vrha korena zuba prilikom instrumentacije i definitivnog punjenja kanala korenova zuba. Očekivano je da se osetljivost postepeno smanjuje do potpunog prestanka.

Drugi uzrok osetljivosti na zagrižaj može biti predimenzionirana plomba, kada minimalnim uklanjanjem viška plombe prestaje navedena osetljivost.

Savetujemo Vam da posetite stomatologa kako bi se kliničkim pregledom utvrdilo o čemu je reč i sprovela terapija ukoliko je potrebna.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata