Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Nedostaju mi donje 6ice i 7ice sa obe strane. Da li je neophodno raditi most ili implantate ili mogu dugotrajno funkcionisati na ovaj nacin? Isto tako, molio bih vas da mi kazete da li bi mostove mogao raditi sa postojecim zubima. Hvala!

Vuk - 22. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Vuk,

savetuje se nadoknada izvađenih zuba, s obzirom da vremenom dolazi do naginjanja susednih zuba u novonastali prazan prostor, kao i do prekomernog izrastanja zuba suprotne vilice, što ugrožava preostale zube. 

Najbolje rešenje za nadoknadu izvađenih zuba predstavlja ugradnja implantata i izrada keramičkih krunica na njima. Ukoliko su u vilici prisutni umnjaci ("osmice") moguća je izrada keramičkih mostova, što zahteva brušenje susednih zuba i izradu mosta na njima. U suprotnom nažalost nije moguća izrada mosta, već je potrebna ugradnja implantata.

Za definitivnu dijagnozu i plan terapije neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka, te Vam savetujemo da posetite stomatologa kako bi Vam bilo predloženo najbolje moguće rešenje u Vašem slučaju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25849 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25849
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata