Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani Nedugo nakon što mi je popravljena gornja 4.i 5. počeo je periodično da se javlja kratak oštar bol na zagrižaj čvrste hrane. Unazad dva do tri meseca su pomenute tegobe učestile i uradila sam pre tri meseca RTG snimak zuba na kojima nije viđena patološka promena na okolnom tkivu zuba niti na korenu. Pre nedelju dana mi je stomatolog skinuo amalgamsku plombu i sa jednog i sa drugog zuba i otkrio da je dubok karijes bio ispod plombe na 5. Stavljena je kalcijumska podloga i bela plomba uz savet da se odmah javim ukoliko zub počne da boli jer stomatolog nije bio zasiguran da li ipak da se uništi nerv zuba. Posle intervencije ne osećam bol,niti sada imam bol prilikom zagrižaja već povremeno osetljivost na hladno. Da li da čekam, uradim novi RTG snimak ili da se vadi nerv zuba?! Unapred hvala!

mirjana - 25. 11. 2011.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Mirjana,

ukoliko bol i osetljivost ne prodje za 10-14 dana, trebalo bi ga devitalizovati.  Naravno ako je taj zub uzrok problema.





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26261 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26261
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata