Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Od rođenja(tako reći) pa sve do sada(imam 20 godina),nisu mi porasle dve jedinice u donjoj desni. Išla sam na razne preglede, tvrdili su mi da ne mogu da urade ništa povodom nedostatka jer u dijelu gdje zubi nedostaju ne postoji kost u desnoj. Potom sam imala nedostatak jedne gornje dvice(kako su mi rekli),pa su mi izvadili i dvicu na drugoj strani desne. Pri tome imam razdvojene jedinice,ne bih mijenjala ništa povodom toga..samo me zanima Vaše mišljenje da li se može išta uraditi povodom donje desne? Unaprijed hvala.
Srdačan pozdrav!

Milana - 10. 09. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Milana,

potrebno je utvrditi analizom OPT snimka (snimak svih zuba gornje i donje vilice) da li je u pitanju nedostatak zametaka pomenutih stalnih zuba ili je u pitanju impakcija.

Ukoliko se radi o urođenom nedostatku zametaka stalnih zuba, postoji nekoliko terapijskih opcija - ugradnja implantata, ortodontska terapija ili izrada keramičkog mosta.

Kako bi se utvrdilo koje je najbolje rešenje u Vašem slučaju neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka od strane stomatologa, prema tome savetujemo Vam da posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu ortodoncije, kako bi Vam predočio terapijske mogućnosti.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata