Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, odgovorili ste mi na pitanje o ostecenom nervu jezika prilikom komplikovane operacije umnjaka...Znam da moram da cekam par nedelje, ali ovo je nesnosno...Pre nedelju dana je izvadjen umnjak,rana zarasta polako...jezik je urnut sa desne strane i ne osecam ga jos od prvog dana,ali sinoc i danas simptomi su se pogorsali...Jezik ne samo da trne, on sad jakoo pece...kao da gori, to je neizdrzivo.Osecaj je neverovatan,kao da mi je ispecen..Imam osecaj da mi je u ustima visoka temperatura,a inace je nemam.Doktor mi je ustanovio bele naslage na jeziku, kandidu...dao mi je nistatin...ali ne pomaze..i dalje jako pece, pogotovo ta urtnuta strana.Kakva su Vasa iskustva?Razumem da utrnutost moram da trpim, ali ovo izludjuje :(.Ocajna sam :(

Mima - 28. 04. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Mima,

u slučajevima stresa, pada imuniteta ili antibiotske terapije, može doći do pojačanog razmnožavanja Candide albikans što uzrokuje različita patološka stanja, od kojih je jedan od češćih oralna kandidijaza.

Oralna kandidijaza (soor,mlečac) karakteriše se stvaranjem belih naslaga i upalom sluzokože obraza, gornje strane jezika i nepca, kao i pojavom osjećaja peckanja i žerenja u ustima.

Sem terapije nistatinom, savet u slučaju Candide albicans je izbegavanje konzumiranja slatkiša i mlečnih proizvoda, a takođe preporučuje se ispiranje usta sodom bikarbonom.

Jedino što možemo da Vam savetujemo je da budete strpljivi i pridržavate se upustava i terapije koju ste dobili od stomatologa. Ukoliko navedena terapija ni posle 7 do 10 dana ne dovede do poboljšanja obratite se specijalisti oralne medicine.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata