Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
osećala sam bol na hladno, na gornjoj jedinici. Otišla sam kod stomatologa i uradio je popravku. Posle par dana opet sam počela osećati blago žackanje - na hladno, na hladan vazduh. Otišla sam kod stomatologa, misleći da mi negde propušta, da nije dobro stavljena plomba, vadi staru i stavlja novu. Međutim i dalje nastavlja isti osecaj, bol i na hladno i vruće... Čekala sam određeni period da budem sigurna dal me stvarno boli, ali intenzitet je bio sve jači i jači. I treći put odlazim sa snimkom i stomatolog mi vadi zivac.
Nažalost i posle toga ja osecam blago žiguckanje, kako na hladno tako i navruće.
Nije mi jasno zbog čega je to? Zubi do toga su zdravi.
Možete li mi Vi pomoći sa savetom?
Unapred hvala!

Jovana - 10. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Jovana,

ukoliko je zub adekvatno izlečen (vidljivo je na kontrolnom Rtg snimku), a kliničkim pregledom je utvrđeno da su svi susedni zubi zdravi, kao mogući uzrok tegoba nameće se ogoljenost dentina nekog od susednih zuba. Pored karijesa uzrok ogoljenosti dentina mogu biti nekariozne lezije (erozije, abrazije, atricije), povlačenje desni kao i prisustvo parodontalnog džepa. U tom slučaju potrebna je parodontološka terapija koja podrazumeva: uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga, kiretažu džepova ukoliko su prisutni, aplikaciju određenih medikamenata, i drugo.

Ipak, da bi se tačno utvrdilo šta je uzrok tegoba potreban je klinički pregled te Vam savetujemo da se ponovo javite svom stomatologu.

Srdačno

Javite se svom stomatologu.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata