Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,

Popravljala sam 6icu i 7icu dole, sa leve strane, i data mi je anestezija na ugao otvaranja usta, vilice. Jako me je zabolelo to davanje anestazije i kad je anestezija popustila i dalje me je bolelo to mesto i glava i vilica.
Posle 10, pocela sam da suskam dok pricam, ne mogu pravilo na izgovaram slova S,Z,C itd. Primecujem kako mi je malo teze i da pomeram vilicu, tj donje zube ka napred malo teze pomeram, malo me kao zaboli ta leva strana . NIsta me ne boli i nista mi nije otrnulo. Ali bojim se da ne ostanem tako citav zivot da suskam dok pricam. Bila sam kod stomatologa koji kaze da nije za njega, nego da je mozda to od vetra ili promaje ili upale grla. Ovo suskanje traje vec 7 dana, otezano govorim. Nemam nikakvih drugih zdravstevnih problema, cak i redovno idem na treninge cross fita. Hvala unapred.

Natasa - 20. 03. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Nataša,

tokom davanja anestezije u donjoj vilici postoji mogućnost da dođe do povrede mišića. Tada može da dođe do pojave opisanih tegoba koje su prolazne i ne ostavljaju nikakve posledice. Više o trizmusu, mogućim uzrocima njegovog nastanka, terapijskim merama, vežbama za otvaranje usta koje pacijent samostalno izvodi kod kuće možete pročitati ovde.

Naravno, ukoliko se tegobe pogoršaju savetujemo Vam da se pre zakazanog termina obratite Vašem stomatologu.

Srdačno 

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata