Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani potreban mi je savet.
U novembru me zabolela desna gornja jedinica.Zub je lečen odnosno umrtvljen,nosila sam lek nedelju dana pa posle toga još mesec dana da bi se upala smirila. Nakon toga je zub zapunjen. I posle toga sam osećala blagi bol na dodir tog zuba jezikom,prilikom zagrižaja ili na kuckanje ali je doktorka rekla da će vremenom da se smiri jer je sa zubom sve u redu,nema nikakvog procesa. Posle toga urađen mi je most od desne jedinice do leve sedmice. Most je zacementiran na levoj sedmici,levoj trojci,levoj i desnoj jedinici. Znači istruženi su mi sedmica koja je živ i zdrav zub ,trojka koja je godinama bila mrtav zub skojim nisam imala problema,leva jedinica koja je do tada imala krunicu i desna jedinica koja je umrtvljena. Nakon postavljenja mosta pored desne jedinice koja me već bolela na dodir sada su počele tako da me bole i trojka i sedmica sa kojima nisam imala problema. Sve češće me bole čas jedinica,čas trojka,čas sedmica,povremeno osećam i pulsirajući bol. Sve češće imam i glvobolje mada ne znam da li ima veze sa zubima ali da napomenem. Na ortopan snimku pre stavljenja mosta dotorka kaže da je sa zubima i korenima sve u najboljem redu i da nema nikakvih procesa pa mi nije jasno zašto ni posle mesec dana od stavljanja mosta bolovi se ne smanjuju već naprotiv bivaju sve jači pogotovu na sedmici. Šta bi moglo da bude uzrok pošto doktorki nije jasno zašto je do toga došlo i da li to znači da moram da se oprostim od mosta koji m je dobrano koštao.

Lela - 12. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Lela,

pojava spontanog bola može da ukazuje na postojanje i zapaljenje parodontalnog džepa u regiji navedenog zuba kada je potrebno sprovesti odgovarajuću parodontološku terapiju (čišćenje i kiretiranje džepa uz postavljanje odgovarajućih medikamenata), ali i na oboljenje zubne pulpe ("živca") kada je potrebno sprovesti endodontsku terapiju (lečenje kanala korenova zuba). Lečenje je u određenim slučajevima moguće sprovesti i kroz keramičku krunicu, te nije potrebno skidanje novog mosta.

Kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč i kako bi se preduzela adekvatna terapija, neophodan je detaljan klinički pregled, te Vams obzirom na to da se tegobe pojačavaju savtetujemo da se opet obratite Vašem stomatologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata