Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
pre 10 dana sam imala komplikovano hirurški vadjenje šestice dole desno. Nastala je komplikacija jer rana ne zadržava ugrušak, u rani su vidljive samo vilične kosti. Pokušano je i ponovno stvaranje ugruška ali opet bezuspešno jer iz rane curi neka tečnost. Stavljan je i lek u rani usled bolova koji više nisu toliko intenzivni. Pored toga imam i povredu nerva i trnjenje brade koje ne prestaje.
Mene zanima da li će ta rana moći tako da zaraste jer je dosta velika i suva i da li može doći do nekih većih komplikacija? Moj stomatolog samo kaže da će biti potrebno dooosta vremena.
Hvala na odgovoru.
Pozdrav.

Draguljce - 15. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Draguljce,

u slučaju otežanog zarastanja rane (alveolitis) terapija podrazumeva obradu rane (kiretaža) radi ponovnog stvaranja kvalitetnog krvnog ugruška, i stavljanja određenih medikamenata koji olakšavaju tegobe i stimulišu zarastanje. 

Terapija podrazumeva nekoliko dolazaka, uglavnom u razmaku od dva dana. Za to vreme možete uzimati neki od analgetika.

Povreda nerva je komplikacija koja se može dogoditi prilikom komplikovanih hirurških vađenja zuba. Ukoliko je povreda nerva delimična dolazi do njegovog postepenog oporavka posle par dana, a nekad oporavak traje više meseci pa čak i godinu dana, zavisno od veličine oštećenja. Tada se savetuje grejanje mesta oštećenja nerva i uzimanje vitamina B kompleksa. Kod potpunog prekida nerva ne dolazi do oporavka.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28994 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28994
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata