Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Pre 15 dana mi je izvađen donji umnjak hirurškim putem. Zub je bio horizontalan (u potpunosti je bio položen) i operacija je bila teža. Dan nakon što su mi skinuti konci, rana je uveče, posle pranja zuba, malo krvarila. Dakle, krvarenje se desilo osam dana posle operacije. Sada, nakon 15 dana, prilikom saginjanja osećam pritisak u delu gde se nalazio zub. Glava me je neprestano bolela od prvog dana pa sve do juče. U nekim trenucima se dešavalo da osetim probadanje u uhu. Takođe, ispod mesta gde sam vadila zub, sa spoljašnje strane mogu da opipam blagu lopticu ili ispupčenje koje ne boli i tu se nalazi od prvog dana. Još uvek sam otečena, jako malo, jedva primetno. Uradila sam snimak kako bih se uverila da deo korena nije ostao unutra i snimak je sasvim uredan. Zanima me da li je sve od navedenog normalna pojava i da li imam razlog za brigu?
Unapred se zahvaljujem na Vašem odgovoru.
Jovana

Jovana - 01. 04. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Jovana,

tegobe koje navodite nisu neuobičajene nakon teže hirurške intervencije. Ukoliko se tegobe smiruju kao što navodite, i analizom snimka je utvrđeno da je regija izvađenog zuba uredna smatramo da nemate razloga za brigu.

Ukoliko dođe do ponovne pojave bola i razvoja otoka predlažemo da posetite stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28988 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28988
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata