Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Pre 15 dana sam stavio lek toxavit na 2 zuba koji je stajao 2 nedelje. Tek je zadnjih par dana počelo da me boli prilikom dodira, toplih i hladnih draži. Juče sam išao da mi skloni lek i zatim je nekom iglicama čačkao zube što je kratko trajalo, ali je užasno bolelo. Potom mi je ponovo stavio lek, rekao mi da odradim snimak zuba koji će mu oni proslediti mailom i da dođem za 5 dana na plombiranje. Osećam čitavu noć izrazito jake bolove, pa mi nije jasno kako je to moguće i da li je to normalno pošto bi trebalo da je umrtvljen živac, ali, kao što sam naveo, strašno je bolelo i prilikom čačkanja tim iglicama?
Srdačan pozdrav

Ivan - 26. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Ivane,

nakon endodontske terapije (lečenje kanala korena) zuba uobičajena je pojava bola blažeg intenziteta koji se javlja kao posledica iritacije tkiva oko vrha korena zuba, zub najčešće reaguje na zagrižaj, kuckanje i dodir jezika, a tegobe se postepeno smanjuju u narednih nekoliko dana do potpunog prestanka.

Kako navodite da osećate spontane, jake bolove savetujemo Vam da se pre dogovorenog termina obratite stomatologu koji je lečio zub radi kliničkog pregleda i eventualnih terapijskih mera.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata