Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,

Pre 3 meseca mi se pojavio dosta veliki i cvrst apsces pozicioniran visoko na desnoj gornjoj strani. Odmah je obavljena hirurska intervencija u predelu od 3. do 7., gde je infekcija uhvatila 4. i 5. Posle operacije opravak je normalno tekao, mada sam povremeno osecala neke cudne senzacije u gornjoj vilici.
Sada mi se pojavio manji apces izmedju 3. i 4. pozicioniran dosta nisko. Uradila sam snimak, i nista ne ukazuje na problem sa korenom ili kosti. Prepisana mi je antibiotska terapija (7 dana), i dreniran mi je apsces. Receno mi je da je moguce da je mozda u tkivu zaostala infekcija koja sada izbija, i da treba samo da se prati. Dva dana nakon drenaze, opet je poceo da se skuplja gnoj koji bi se u toku noci sam izdrenirao, i sledeceg dana opet poceo da se nakuplja.
Jos uvek sam na terapiji antibioticima.
Mogu li da vas zamolim za misljenje? Hvala.

Maja - 21. 03. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Majo,

kako bi se tačno dijagnostikovalo šta je uzrok stvaranja apscesa neophodan je klinički pregled kao i detaljna analiza Rtg snimka zuba te utvrdilo koji su problematični zubi te da li se mogu izlečiti i sačuvati. 

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata