Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, pre 3 nedelje sam imala operaciju vilice koja je bila slomljena na 2 mesta. Nadutost se povukla, ali mi je i dalje ostala utrnutost u celoj bradi, i jedna strana usne je malo asimetricna kada su usta otvorena. Da li je u pitanju ostecenje nerva i hoce li se to vratiti u normalu?

Jovana - 14. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Jovana,

utrnulost donje usne i dela brade je posledica povrede ili kompresije donjeg alveolarnog nerva. Ona predstavlja jednu od mogućih komplikacija pri davanju sprovodne anestezije u donjoj vilici, povrede-preloma donje vilice kao i same hirurške intervencije koju ste imali.

Ukoliko je povreda nerva delimična (najčešće), dolazi do njegovog postepenog oporavka posle par dana, a nekad oporavak traje više meseci pa čak i godinu dana, zavisno od veličine oštećenja. Nažalost, koliko je oštećenje donjoviličnog nerva ne možemo sagledati. Od terapije se mogu primeniti vitamini B kompleksa i grejanje utrnute regije ali isključivo po preporuci Vašeg lekara.

Savetujemo da posetite Vašeg hirurga radi kontrolnog pregleda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29156 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29156
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata