Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Pre 5 dana izvađena mi je donja leva šestica zbog komplikacija uzrokovanih neadekvatnim lečenjem u prethodnom periodu. Proces vađena je bio komplikovan, odnosno rađena je separacija korenova. Čak i pod jakom anestezijom osetio sam nelagodnost i bol prilikom vađenja. Nakon prestanka dejstva anestezije osetio sam poprilično jak, "kljucajući" bol u predelu rane, koji je bio intenzivniji u večernjim časovima. Rekao bih da rana zarasta normalno, budući da se krvni ugrušak regularno stvorio, kao i beličasta skrama nakon toga, ali ono što me zbunjuje i dalje je ta bol koja se redovno javlja gotovo svakog dana i koji slabi isključivo upotrebom lekova protiv bolova. Desni oko susednih zuba su mi blago otekle i nekad imam utisak da mi cela donja strana vilice trni. Zanima me vaše stručno mišljenje, da li mislite da je ta reakcija možda posledica traumatizacije okolnog tkiva, ili je možda ipak alveolitis, ili nešto drugo? U ovom periodu mislim da te tegobe ne bi trebalo da se javljaju, pa me malo brine da ne dođe do nekih komplikacija.
Hvala unapred na odgovoru, srdačan pozdrav.

Đorđe_1989 - 21. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovani Đorđe_1989,

nije uobičajena pojava i trajanje navedenih tegoba pet dana od intervencije. Postoji mogućnost da je reč o otežanom zarastanju rane (alveolitis) kada je potrebno (ponekad u više poseta) kiretiranjem rane i postavljanjem odgovarajućeg medikamenta u ranu stimulisati njeno zarastanje. S obzirom na to da nije došlo do olakšanja tegoba, već do njihovog intenziviranja, savetujemo Vam da ponovo posetite Vašeg stomatologa, a po potrebi i oralnog hirurga.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28521 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28521
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata