Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Pre dve nedelje mi se dogodilo da usled škrgutanja zuba tokom spavanja polomim gornju levu sedmicu, otišla sam kod svog stomatologa koji je ustanovio da je zub slomljen na pola do korena, mene nije boleo, i on ga je zalepio jačom plombom, međutim sada kada jedem imam osećaj da mi ta plomba smeta, ili kada perem zube kao da se pomera, interesuje me da li imate neki savet, plašim se da ako mu se ponovo obratim za taj zub da će reći da mora da se vadi, a to zaista ne želim. Hvala unapred.

Mina - 21. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Mina,

ukoliko se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka navedenog zuba utvrdi da je zub moguće adekvatno izlečiti i sačuvati, potrebno je zub nadograditi kompozitnim ispunom i izraditi keramičku krunicu na navedenom zubu, s obzirom da nedostaje veliki deo kruničnog dela zuba.

Ukoliko je zub endodontski izlečen, potrebno je ojačanje navedenog zuba fiberglas kočićem i izrada keramičke krunice.

Nažalost bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka navedenog zuba nije moguće sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da ponovo posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i spovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata