Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Pre dve nedelje sam nezgodno pala i udarila glavom. Tom prilikom sam povredila jedinicu i dvojku u gornjoj vilici. Zubi su se malo klimali gore dole. Odmah sam otisla kod zubara koji je uradio dva snimka i rekao da mu izgleda ok. Posle nedelju dana na kontroli isto je konstatovao da je OK da su se lepo usadili i da dodjem za mesec dana. Bol nije toliki, ali i dalje osecam blagi bol, kao neki pritisak i neprijatnost i ta dva zuba se i dalje blago klimaju. Trudim se da ne koristim ova dva zuba i da ih ne klimam ali sam zabrinuta da će ispasti.
Koliko je optrilike potrebno da se zub učvrsti sam od sebe?
unapred hvala na odgovoru

Irena - 08. 05. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Irena,

ukoliko je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrđeno da nije došlo do frakture zuba već da je reč o povredi potpornog aparata zuba, savetuje se izbegavanje dodatne traume zuba, izbegavanje odgrizanja hrane, a takođe savetuje se i dodatno učvršćivanje zuba izradom splinta.

S obzirom da tegobe ne prestaju, savetujemo Vam da ponovo posetite stomatologa, kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč i preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata