Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, pre godinu dana popravljala sam gornju šesticu pa mi se u toku popravljanja zuba javio otok. Pila sam antibiotike 5 dana i zub je lečen pa zatvoren. Sada, nakon godinu dana, na malo jačem stisku osećam mali otok kod korena tog zuba, kao da nije dovoljno dobro olečen antibioticima. Da li je nešto opasno i kako se to sad leči???

Sele - 02. 12. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Sele,

verovatno je reč o prisutnom periapikalnom procesu oko vrha korena zuba. U  tom slučaju, potrebno je ponovo sprovesti lečenje kanala korenova zuba (revizija) i po potrebi hirurško uklanjanje procesa iz kosti (apikotomija).

Kako bi se utvrdilo stanje zuba i kosti oko vrhova korenova zuba potreban je klinički pregled i analiza Rtg snimka zuba. Savetujemo da odete kod Vašeg stomatologa.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata