Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, pre mesec dana izvadila sam umnjak.Tad mi je ostecen nerv lingualis koji inervise polovinu jezika i unutrasnju stranu vilice...Pored trnjenja on jako pece, a niko od doktora ne zna zasto toliko zari i pece.Prvih nedelja nisam osecala bas nista, ali sada osecam kad se ujedem za jezik na nekim mestima, jako malo..ali osecam.E sad, jedan doduse mlad doktor mi je rekao da to sto osetim kad se ujedem nema veze sa senzitivnim nervima i da oni inervisu samo povrsinu jezika, samo taj osecaj...a da je taj osecaj za bol kad se ugrizem inervisan drugim zivcem.Drugi mi opet ne kazu tako. A ja se ne razumem, ali me zanima da li je to istina??Jos nesto vrloalo sad i osecam, tnjenje ali posebno to pecenje (zarenje) se ne smanjuje.Znate li zasto? Pijem milgamu tri puta na dan.Hvala na odgovoru.Ja sam zaista ocajna, jer je osecaj neizdrziv, zbog boli.S'postovanjem...

Mima - 22. 05. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Mima,

za oporavak nerva potrebni su meseci. Ponekad je u pitanju gubitak osećaja a nekada se radi o paresteziji (žarenje, pečenje, mravinjanje), zavisno od vrste povrede.

Ukoliko se pojavljuj neki novi "simptom" (kažete da osećate ujed na pojedinim mestima), što prvih nedelju dana nije bio slučaj, to ukazuje na lagani oporavak nerva.

Slažemo se da je osećaj zaista jako neprijatan ali ne preostaje ništa do čekanja (uz terapiju koja vam je već ordinirana)

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25861 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25861
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata