Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Pre mesec dana sam imala virusnu infekciju,tu su mi limfociti bili poviseni i imala sam limfne zlezde po vratu medjutim to je proslo. Pre 10ak dana su mi opet izasle limfne zlezde po vratu i kod vilicne kosti,pored toga mi rastu umnjaci pa me boli i cela vilica od toga. Da li je moguce da su te zlezde izasle zbog toga? Hvala unapred na odgovoru

Lena - 27. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Lena,

Normalni limfni čvorovi vrata su palpabilni (mogu se napipati), pokretni, prema tome u pitanju mogu biti normalne anatomske strukture, te kao takvi ne predstavljaju nikakav problem.

Uvećane limfne žlezde najčešće su uzrokovane upalnim procesom regije čija se limfna drenaža vrši u njih (npr. oboljenje zubne pulpe nekog zuba koje je praćeno patološkom promenom u koštanom tkivu regije vrha korena ili otežano nicanje umnjaka praćeno upalom okolnih mekih i koštanih tkiva može biti praćeno uvećanjem podviličnih limfnih čvorova na istoj strani ).

Sanacijom upale ostvaruju se uslovi za vraćanje limfnih čvorova u normalnu veličinu.

Savetujemo Vam da posetite lekara opšte prakse koji će na osnovu pregleda utvrditi da li je reč o uvećanju limfnih čvorova, te Vas uputiti nadležnom specijalisti po potrebi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata