Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Pre mesec dana sam ugradila krunice na prednjim zubima (obe jedinice i dvojka levo), medjutim pošto je nakon brušenja zuba otkrivena gangrena jednog od njih nosim lek a krunice su mi samo privremeno nataknute dok se ne reši problem. Pre nedelju dana dve krunice su počele da tamne, imaju tanke crne uspravne linije. Šta može biti uzrok toga i kako rešiti, zar ću morati platiti nove krunice?

ružno pače - 25. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana ružno pače,

postoji mogućnost da je u pitanju prebojenost površine keramike izazvana hranom ili obojenim napitkom, naročito ukoliko krunice još uvek nisu u potpunosti tehnički završene zbog Vaših tegoba. Takođe, uzrok prebojenosti mogu biti i tanke pukotine keramike. Nakon završetka tehničke obrade i glaziranja keramike pomenuta prebojenost ne bi smela da postoji. U suprotnom, ako krunice ne ispunjavaju estetska i što je još bitnije funkcionalna očekivanja potrebna je izrada novih.

Savetujemo Vam da se obratite stomatologu pre zakazanog termina kako bi se utvrdilo o čemu je reč i sprečilo dalje "tamnjenje" krunice.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata