Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Pre neka 2 meseca sam popravila dvojku i cetvorku gornju sa desne strane.. Sve je bilo u redu do pre nekoliko dana kada se bol poceo javljati na cetvorci. Prvo u toku noci me probudi bol na 2 minuta, zaspim i sve ok. To je trajalo 3, 4 dana.. Sledecu noc 4, 5 puta me probudi bol, pa prodje takodje na minut, dva.
Danas me ceo dan bolucka.. Ono sto me jos vise plasi je sto sam napipala kao neku lopticu, tj kvrzicu iznad zuba u vilici.. Kada je pritisnem sa spoljne strane kao da ima nesto ili kao da imam osecaj da ce mi zub ispasti.. A sada jos jedan problem, ta dvojka koju sam popravila je pocela da me boli, bol nije jak, ali na pritisak bas jako zaboli.. Sta moze biti? Izvinjavam se na dugom postu. Hvala unapred.

Ruzica - 19. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Ruzica,

navedena promena na desnima iznad "četvorke" najverovatnije je fistula, koja može nastati kao posledica prisustva i zapaljenja parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, ali i kao posledica prisustva patološkog procesa u kosti oko vrhova korenova zuba, kada je potrebno sprovesti adekvatno kanalno lečenje, a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa.

Što se tiče osetljivosti zuba "dvojke" na pritisak, ona može biti posledica "visoke plombe", kada je potrebno ukloniti višak plombe i formirati adekvatan zagrižaj, nakon čega se osetljivost zuba smanjuje do potpunog prestanka. Takođe, uzrok može biti i prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, ali i oboljenje zubne pulpe ("živca"), kada je potrebno kanalno lečenje.

Nažalost o čemu je tačno reč ovim putem se ne može sa sigurnošću tvrditi bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka, te Vam savetujemo da uradite Rtg snimak navedenih zuba i posetite stomatologa kako bi se postavila tačna dijagnoza i odredila adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata