Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, pre par dana sam izvadio korene gornje sestice, jer su samo oni ostali od zuba, ali svaki koren je bio za sebe, tako da je ostala velika ''rupa'' tamo gde je bio zub. Mene i dalje to boli, nekada malo, a nekada vise, i da li je to normalno da iako je proslo pet dana, da i dalje ima rupe, odnosno rane? Unapre zahvalan

Nemanja - 01. 03. 2021.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

      Poštovani Nemanja,

u određenom broju slučajeva nakon vađenja zuba, može da dođe do propadanja krvnog ugruška i razvoja avleolita. Tegobe počinju najčešće 2-3 dana nakon intervencije.

Najčešći uzroci nastanka pomenute komplikacije su: ispiranje rane,  sama gradja kosti (kao što su čvrsta kompaktna , slabo prokrvljena kost ) i mehaničko narušavanje krvnog ugruška koji ima funkciju zatvaranja ekstrakcione rane.

Terapija alveolita podrazumeva kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma.

U svakom slučaju savet je da odete na kontrolu kod Vašeg stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata