Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Pre par godina mi je uradjena nadogradnja zuba sa kocicem! S vremena na vremene bole me desni iznad tog zuba, sto se desava i zadnjih 5-6 dana, s tim da je bol jaca nego inace. Primetila sam da se pojavio "razmak" izmedju korena zuba i nadogradnje, pa pretpostavljam da se koren zuba pokvario (slikacu prije posete zubaru).Zanima me samo, ukoliko je koren pokvaren, kako izgleda lecenje? Hvala unapred

Anastasija - 06. 12. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Anastasija,

uzrok osetljivosti desni može biti prisustvo parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, kada je potrebno sprovesti parodontološku terapiju (uklanjanje čvrstih i mekih naslaga, kiretaža džepa, aplikacija odgovarajućih medikamenata).

Vidljivost korena zuba može da bude posledica povlačenja desni, a ukoliko je zaista reč o karijesu korena zuba, potrebno je ukloniti karijes, i ukoliko je adekvatno stanje korena zuba, kao i kosti oko vrha korena zuba, moguća je izrada keramičke krunice.

Savetujemo da posetite stomatologa kako bi nakon kliničkog pregleda i postavljanja tačne dijagnoze sproveo adekvatnu terapiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26845 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26845
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata