Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Pre skoro 7 meseci izvadila sam desni donji umnjak hirurskim putem i sve je proslo u najboljem redu. Pre dve ipo nedelje izvadila sam sa iste strane gornji umnjak ali obično,jer je skroz izrastao i nije bilo potrebe za hirurškom intervencijom, a smetao mi je,jer je bio ogroman. I to se takođe sve lepo završilo. Međutim, pre pet dana počinju da mi se javljaju bolovi u desnom delu vilice i gore i dole, veoma neodređeno. Otišla sam kod stomatologa sa ortopanom misleći da je problem u karijesu ili nekoj cisti,ali nema ničeg. Sve više me je bolelo u predelu uha. Onda sam otišla kod ORL misleći da imam upalu uha, ali su konstatovali da je u pitanju upala viličnog zgloba. Naime, imam malu vilicu i možda samim tim što je ovaj umnjak koji sam poslednji vadila bio veliki i veoma daleko ovo je sad postreakcija na to. Meni je malo čudno jer je prošlo već dve nedelje, a kažu možda da mi je dodatno pogoršalo ako me je uhvatila promaja. Želim da čujem Vaše mišljenje da li je to moguće? Jer su to bili strašni bolovi u trenutku pa nestanu. Naime terapija su lekovi protiv bolova, tople obloge, meksa hrana i što manje otvaranje vilice. Nadam se da ovo prolazi u roku od nedelju dana ne duze?
Hvala,pozdrav!

Milica - 08. 05. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Milice,

moguće je da prilikom komplikovanog vađenja zuba dođe do oštećenja donjoviličnog zgloba. Preporučena terapija koju ste naveli je adekvatna. 

Savetujemo Vam da odlazite na redovne kontrole kod Vašeg lekara, kako bi se terapija sprovela adekvatno do kraja.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26860 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26860
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata