Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
pre tri dana izvadjena mi je cetvorka gore levo,tacnije njen koren posto je na njoj bila kompozitna nadogradnja koja je pukla,nikakvih bolova nisam imala ali je doktorka rekla da je zub za vadjenje jer je truo unutra.Posle anestezije su poceli jaki bolovi i pojavio se otok na nepcu.Juce mi je kiretirana rana,stavljen lek,dat pentraxil,danas ponovo kiretirana rana zbog jakih bolova,stavljen lek,dreniran otok,stavljen deksazon u otok i dat klindamicin kao terapija.Interesuje me Vase misljenje da li je terapija odgovarajuca i za koliko bi trebalo da bolovi nestanu ili se bar smanje? Ako mozete i da mi objasnite zbog cega je doslo do stvarenja otoka na nepcu,da li je to vezano za alveolit i ako nije da li je potrebna jos neka terapija kad otok spadne? Hvala unapred.

Lidija - 15. 01. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Lidija,

u prvih nekoliko dana nakon vađenja zuba uobičajena je pojava bola, koji se postepeno smanjuje do potpunog prestanka. Kod komplikovanog vađenja, usled traume okolnih tkiva može doći do pojave otoka, koji je najintenzivniji drugog dana nakon vađenja, nakon čega se postepeno smanjuje do potpunog prestanka.

Pojava jakih intenzivnih bolova može da ukazuje na otežano zarastanje rane, a sprovedena terapija je adekvatna. Nekada je potrebno nekoliko poseta stomatologu radi završetka terapije.

Savetujemo Vam da odlazite na redovne kontrolne preglede kod Vašeg stomatolog kako bi se terapija sprovela do kraja, te verujemo da nemate razloga za zabrinutost.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata