Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani
Prije 2 dana sam kirurški vadila umnjak dolje lijevo ,naravno da sam otekla i da su bolovi bili jaki, jučer je bilo ok, al dns boli dosta i zateže popila sam tabletu protiv bolova, al još boli,vidim da ima bijelog gore oko konaca, pokrivena sam antibioticima, zanima me dali da ispirem antiseptičkom tekučinom ili ne, rekli su mi 2 različite upute?

Iva - 08. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Iva,

nakon navedene intervencije uobičajeno je prisustvo bola i otoka, koji je najintenzivniji drugog dana nakon intervencije, nakon čega se postepeno smanjuje do potpunog nestanka.

Bol traje nekoliko dana, zatim se postepeno smanjuje, i u tom periodu će Vam od korsti biti upotreba analgetika (brufen, paracetamol...).

Beličaste naslage oko konaca predstavljaju fibrin, koji se taloži na površini rane i predstavlja normalan proces zarastanja. 

U prvih nekoliko dana ne savetujemo ispriranje rane, već samo redovno održavanje oralne higijene sa posebnom pažnjom na regiju rane.

Verujemo da nemate razloga za brigu, te savetujemo da se pridržavate uputstava Vašeg stomatologa, a ukoliko tegobe ne prođu u navedenom vremenskom periodu ili dođe do pogoršanja, savetujemo da se javite Vašem stomatologu pre zakazanog termina radi kontrolnog pregleda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25849 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25849
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata