Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, prije 20tak dana sam snimila obje vilice, ortopan, te je stomatolog rekao da na njima nema paradentoznih promjena. Medutim, prije par dana mi se pojavio ruzan osjecaj u zubima kao da se pomjeraju i to gornja vilica, samo lijeva strana (osmica nije izrasla do kraja i raste nepravilno pa sam mislila da je zbog toga). Taj osjecaj je nestao, ali su desni samo sa unutrasnje strane na 4, 5 i 6 blago natekle i to samo rub uz zub, bez boli, bez crvenila, desni se ne pomjeraju. Nekoliko dana koristim hidrogen peroksid 3% za ispiranje, 2 puta dnevno, termin kod zubara imam tek za 4 dana. Sta bi mogao biti uzrok? Vodim racuna o higijeni, brine me da nije sta ozbiljno, a tek mi je 26 godina.

Sabina - 15. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Sabina,

uzrok Vaših tegoba može biti upala desni ili/i prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenih zuba, kada je potrebno sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe uzrok otoka može biti oboljenje nekog od navedenih zuba kada je potrebno adekvatno lečenje kanala korena zuba.

Za definitivnu dijagnozu neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka, te Vam savetujemo da uradite OPT snimak i posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25849 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25849
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata