Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Prije 3 godine mi je uradjen fiksni most u gornjoj i donjoj vilici.U gornjoj vilici su nosaci 4-ka i 7-ca,a iznad keramickog implatanta 6-ice pojavilo se povlacenje desni posle nekoliko mjeseci od ugradnje. Nemam bolove ni otok. Stavljane su mi plombe koje su nekad izdrzavale mjesec dana,a nekad i po pola godine.DR je to je ostavila bez plombe do operacije koja mi je predlozena,a to traje vec 4 mjeseca,jer me je strah.Prosle sedmice nalazu brisa grla mi je nadjena strepto koka, a ja sam nekako to povezala da je zbog povucenih desni,jer je ranije nisam nikad imala.
Donji implatant 6-ca na kom je nosac 7-ca mi je ispao prije mjesec dana dok sam jela .Osjetila sam snazan pritisak na vilicu kao da je metal kvrcnuo.To je sanirano brzo,ali od tad sam uvijek na oprezu dok jedem,jer nisam racunala da moze tek tako da ispadne,misleci da je to rjesenje koje traje godinama,decenijama, kao sto bi u dobrom slucaju i trebalo.
Moja pitanja su sljedeca.
-da li se na propan snimku moze predvidjeti povlacenje desni prije ugradnje mosta,
-da li bi bilo opasno ostaviti ovo otvoreno,to jeste da li je moguce izbjeci tu operaciju?
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.
Žana

Žana - 16. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Žana,

na ortopantomografskom (OPT) snimku nije moguće predvideti povlačenje desni pre izrade mostova. Moguće je približno utvrditi nivo kosti u odnosu na korenove zuba ali za detaljnu analizu i procenu stanja potreban je klinički pregled kako bi se doneo bilo kakav zaključak.

Što se tiče drugog pitanja, savetujemo Vam da ne odlažete stomatološku intervenciju jer se lečenje zuba mora završiti do kraja, naročito ukoliko postoji indikacija za oralno-hirurški zahvat kako bi se problematičan zub sačuvao.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24710 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24710
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata