Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

POSTOVANI, PRIJE 4 DANA ZUB ME STRASNO ZABOLIO (u pitanje je 2), zub je bio pod plombom, i poslije jakih bolova i velikog otoka, plomba je ispala, sad je zub otvoren i pojavila se fistula iznad njeg, pitanje je da li cu morati vaditi ovaj zub i da li da sacekam da se upala smanji i da odem ljekaru ?

Erna - 19. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Erna,

savetujemo Vam da ne čekate i da se obratite stomatologu radi adekvatne terapije. Potreban je Rtg snimak zuba kako bi se stekao uvid u stanje korena i okolne kosti pre definitivne prognoze. Ukoliko postoje uslovi, trebalo bi pokušati sa lečenjem kanala korena, a po potrebi i oralno-hirurškom intervencijom (apikotomija/cistektomija) kako bi se problematični zub sačuvao i rekonstruisao. Poslednja opcija je vađenje zuba ukoliko su sve druge mogućnosti iscrpljenje.

Srdačno

Javite se svom stomatologu.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata