Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

poštovani: prije deset dana izvadila sam zub šesticu na lijevoj straniu gornjoj vilici gdje je prilikom vađenja došlo do pucanja zuba.sad me ta rana boli jakim bolom .javila sam se svom stomatologu i on mi je propisao penciline da primam.Tražila sam da snimim rnu da vidim da nije ostalo dijelova zuba međutim on mi je rekako da nema potrebe te mi je zakazao kontrolu za tri dana.Dali je ovaj bol normalan i dali da imam razlog za zabrinutost.unapred zahvalna

Samira - 01. 03. 2021.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Samira,

izvestan bol, posebno nakon težeg vađenja zuba, je očekivan.

Međutim u određenom broju slučajeva, nakon vađenja zuba, može da dođe do propadanja krvnog ugruška i razvoja avleolita. Tegobe počinju najčešće 2-3 dana nakon intervencije.

Najčešći uzroci nastanka pomenute komplikacije su: ispiranje rane (nemojte ispirati žalfijom niti kamilicom),  sama gradja kosti (kao što su čvrsta kompaktna , slabo prokrvljena kost ) i mehaničko narušavanje krvnog ugruška koji ima funkciju zatvaranja ekstrakcione rane.

Terapija alveolita podrazumeva kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma.

Obzirom da ste pod kontlom Vašeg stomatologa, nemate razloga za brigu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata