Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Prije dva tjedna mi je stavljen lijek Toxavit, jučer me je počeo boliti zub i zubar mi je stavio ponovno lijek Toxavit. ali zub me i dalje boli, dali da pričekam da vidim dali će se bol i dalje širiti ili da idem danas kod svog zubara.

Status na nalazu piše: 25 Pulpitis acuta.

Molim odgovor.
Hvala

Nikolina - 25. 01. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Nikolina,

nakon postavljanja sredstva za devitalizaciju zubne pulpe ("živca") normalna je pojava bola u toka prva 24-48h, a nakon toga zub može biti osetljiv na zagrižaj, dodir i slično. Nakon 10 do 14 dana potpuno bezbolno, bez upotrebe anestetika, može se raditi uklanjanje zubne pulpe ("živca"), obrada kanala korena i punjenje. Ukoliko je pulpa i dalje vitalna medikament se može ponovo postaviti ili uraditi intervencija uz lokalnu anesteziju.

Ukoliko se tegobe nastave i nakon navedenog perioda savetujemo da posetite Vašeg stomatologa kako bi utvrdio uzrok Vaših tegoba i odredio adekvatnu terapiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata