Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, prije nekoliko godina sam popravljao donju šesticu, i nakon nekog vremena plomba je ispala i zub je počeo ponovo da se kvari dok nije dostigao stanje da je ostao samo truli korijen korijen koji je poravnjen sa desnima. Iz tug zuba se osjeti neugodan miris i ponekad zna da zaboli. Zanima me da li se ovakav zub može izvaditi na normalan način ili je neophodno kirurško vađenje. Ja se jako bojim odlaska zubaru.

Ivan - 21. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Ivane,

pre svega je potrebno kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka zuba utvrditi da li postoje indikacije za vađenje problematičnog zuba ili se on može uspešno sanirati kanalnom terapijom korena, a potom adekvatno rekonstruisati krunični deo zuba. Ukoliko se ustanovi da postoje indikacije za vađenje, procena je stomatologa na osnovu nalaza za koji vid terapije će se odlučiti (hirurško vađenje ili ne).

Nemate razloga za strah, pravilna primena lokalne anestezije u svakom smislu učiniće potrebnu intervenciju bezbolnom. S obzirom na to da osećate tegobe, savetujemo Vam da zakažete termin kod svog stomatologa.

Srdačno

Javite se svom stomatologu.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata