Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Prije nekoliko mjeseci sam imala gangrenu u gornjoj šestici. Nakon dužeg liječenja, popunili su zub, tj kanale, a prije 13 dana mi je stavljena plomba. Zub je i slikan prije toga, i sve je izgledalo u redu. No medjutim, zadnjih par dana me zub boli na pritisak.

Da li je moguće da su bakterije još uvijek unutra i da je prerano stavljena plomba?

Lijep pozdrav.

Anja - 23. 03. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Anja,

ukoliko je kanalno lečenje sprovedeno adekvatno, uzrok Vaših tegoba može biti predimenzionirani ispun, kada je potrebno minimalnim uklanjanjem viška ispuna uskladiti zagrižaj. Uzrok može biti i prisustvo parodontalnog džepa ili prisustvo infekcije u kosti oko vrha korena zuba.

Savetujemo da posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata