Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Prije otprilike pola godine osjećam ubrzanu srčanu frekvenciju, nekih 90-95 otkucaja u stanju mirovanja i ponekad nemogućnost da udahnem dovoljno zraka, odnosno da udahnem duboko. Uradila sam sve potrebene nalaze koji se mogu dovesti u vezu s tim, štitna žlijezda, željezo, RTG pluća, ultrazvuk srca i svi su hvala Bogu uredni. Internista mi je preporučio da uradim i OPG da vidimo da li postoji možda neki fokus. Na snimku nisu vidljive nikakve promjene, stomatolog mi je rekao da bi trebala da izvadim osmicu koja je nikla malo izvan reda ostalih zuba. Zubi me ne bole i nemam karijes. Prije 3-4 godina imala sam hirurško uklanjanje "gnojne kesice" na donjoj jedinici. Sve je super prošlo, međutim prilikom vađenja konca ostao mi je dio konca, za koji je stomatolog rekao da nece predstavljati problem i da će to vremenom da se raspadne i nestane. Zanima me da li osmica koja je nikla izvan reda ostalih zub ili taj konac koji je ostao unutra i još uvijek je vidjljiv može da bude fokus i predstavlja mi probleme?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Lijep pozdrav!

Elma - 31. 03. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Elma,

zdravi zubi koji su samo delimično ili nisu iznikli mogu predstavljati fokus. U Vašem slučaju, osmica koja je iznikla van zubnog niza ne bi trebala da predstavlja smetnju.

Zaostao konac nakon hirurške intervencije (obzirom da je strano telo te može biti fokus) potrebno je ukloniti, ukoliko nije od resorptivnog materijala. 

Više informacije o fokusima možete pogledati ovde.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata