Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani..
Prije par godina slomila sam donju desnu jedinicu i stomatolog mi je preporucio most na obe jedinice i desnu dvojku, na sto sam pristala. Nakon godinu dana pojavile su mi se ciste na donjim jedinicama i dvojkama. Operirali su mi zube i promjenili krune (most), tad sam dobila 4 krune na obe jedinice i dvojke. Desne su me stalno boljele i oticale pa su me operirali jos dva puta u sest mjeseci. Nakon toga su mi izvadili obe jedinice i dvojke i desni ocnjak, i napravili most od lijevog ocnjaka do desne petice. Ali problem je opet prisutan, isti bolovi, otecene i smrdljive desni. Da li je moguce da sam alergicna na metalokeramicke krune ili bi mogao biti neki drugi problem? Cetvorka i petica me najvise bole, na toplo i hladno je ptisutan ostar bol, a moj stomatolog na to sve kaze da sam sve to umislila.
Unaprijed zahvalna..

Dijana - 03. 11. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Dijana,

Tegobe koje navodite ukazuju na zapaljenje desni čiji uzrok može biti neadekvatna oralna higijena u predelu cementiranog mosta, zadržavanje ostataka cementa kojim je most cementiran, zatim, nepravilan odnos desni i krunica i slično.

Bol zuba na termičke nadražaje, koji prestaje odmah nakon prestanka dejstva nadražaja, ukazuje na ogoljenost dentina, što može da bude uzrokovano povlačenjem desni usled zapaljenja ili nepravilnim odnosom zuba i krunice.

Savetujemo da posetite stomatologa kako bi utvrdio uzrok nastanka Vaših tegoba i eventualno indikovao izradu novog protetskog rada. Ukoliko želite možete uraditi i alergološki test kako bi potvrdili ili opovrgli sumnju postojanja alergije na metal. U tom slučaju savetujemo izradu bezmetalne protetske nadoknade.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata