Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, prije pola godine uradjene su krunice na 4,5 i 6. Bolovi se konstantno javljaju od samog pocetka. Zubar mi je rekao da je to u redu i da ce me boljete neko vrijeme medjutim ne prestaje. Boli me na vruce i bez razloga. Na zagrizaj i na hladno ne reaguje. Zubi su lijeceni i korijen je napunjen. Sada sam opet uradila ortopan i zubar kaze da je sve u redu i da su u pitanju samo desni. Ja sumnjam u to. Hvala unaprijed!

Tijana - 05. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Tijana,

uzrok Vaših tegoba može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenih zuba. U tom slučaju potrebno je sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućih medikamenata).

Takođe uzrok može biti i oboljenje nekog od susednih zuba, s obzirom da endodontski tretirani zubi ne reaguju na termičke nadražaje.

Nažalost, bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka zuba je nezahvalno bilo šta tvrditi. Savetujemo da posetite stomatologa radi detaljnog kliničkog pregleda kako bi se utvrdio tačan uzrok tegoba koje navodite i kako bi se preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata