Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
prije sedam mjeseci mi je umrtvljena gornja šestica, ali u samo tri posjeta je odrađen taj proces. Bolovi su bili veliki i nakon stavljanja ispuna i tijekom zahvata i držanja otrova u zubu. Nakon nekog vremena zub vise nije bolio, ali na lupkanje je, i jako je posivio. Ovih dana je poceo boliti na zagriz i pocrnio je malo dodatno. Narucena sam kod zubara za 3 tjedna, ali me jako strah da mi se ne bi nešto inficiralo unutar čeljusti ili iskočio fibrom ili apsces. Zanima me jel moram hitno ići zubaru i jel mi se može desiti granulom ili fibrom preko noći?

Šušak - 06. 06. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Šušak,

bol na zagrižaj koji navodite može biti posledica prisustva i zapaljenja parodontalnog džepa, oboljenja nekog od susednih zuba, ali i prisustva patološkog procesa u kosti oko vrha korena navedenog lečenog zuba (granulom, cista). Navedeni patološki procesi ne nastaju preko noći, i hronični su - nastaju postepeno i često ne daju nikakve ili minimalne tegobe (nelagodnost na zagrižaj). U slučaju zapaljenja navedenih procesa može doći do pojave bola i/ili otoka.

Savetujemo da posetite stomatologa što pre budete u mogućnosti kako bi se utvrdilo o čemu je reč i kako bi se preduzela adekvatna terapija, a u slučaju pogoršanja simptoma što pre posetite stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata