Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Prilikom lijecenja zivca gornje trojke, dio igle je ostao u korjenu. Trenutno me ne boli, sem na zagriz il dodir, stomatolog mi je rekao da tek kad me zaboli treba da idem kod oralnog hirurga. Zanima me da li je ovo neki od znakova da dolazi do upale i da li ce se morati vaditi zub zbog operacije?

Aleksandra - 08. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Aleksandra,

neposredno nakon lečenja kanala korena zuba može postojati osetljivost zuba na zagrižaj, dodir, kuckanje i slično, i prolaznog je karaktera.

Zalamanje iglica kojim se čiste i obrađuju kanali korena zuba nije retkost. Ukoliko su kanali korena zuba u većoj meri obrađeni i dezinfikovani pre pucanja iglice, postoji manja verovatnoća da će doći do bilo kakvih komplikacija. Takođe, ukoliko se pored zalomljenog instrumenta uspe obrada kanala celom dužinom, zalomljen instrument postaje deo definitivnog punjenja i to ne bi trebalo da Vas brine.

Ukoliko i dođe do pojave  komplikacija, procesa na vrhu korena zuba, može se pokušati sa hirurškim lečenjem- apikotomijom, kako bi se zub sačuvao. Više o tome možete pročitati ovde

Vađenje zuba se ostavlja kao krajnja terapijska opcija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25849 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25849
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata